Volledig scherm
PREMIUM
‘Gevangenis Monologen 2' maakte dinsdag veel indruk op de gedetineerden van de PI Vught. vlnr. Hamda Belgaroui, Birgit Schuurman en Mingus Dagelet vertolkte het waargebeurde levensverhaal van Jack. © Roel van der Aa

Herkenbaar levensverhaal van roofovervaller ‘Jack’ zet gevangenen PI Vught aan het denken

VUGHT - De gevangen van de PI Vught luisterden dinsdag ademloos naar het waargebeurde levensverhaal van Jack die na een mislukte roofoverval in de Bijlmerbajes belandde. Het was herkenbaar én confronterend. 

,,Vette show, man!” Een vrij jonge gedetineerde met een bleek ingevallen gezicht geeft acteur Mingus Dagelet na afloop een stevige omhelzing. ,,En inderdaad man, als je valt moet je weer opstaan. En dat stukje over wat er allemaal fout kan gaan bij jeugdzorg... Dat herken ik.” 

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch