Volledig scherm
PREMIUM
‘Gevangenis Monologen 2' maakte dinsdag veel indruk op de gedetineerden van de PI Vught. vlnr. Hamda Belgaroui, Birgit Schuurman en Mingus Dagelet vertolkte het waargebeurde levensverhaal van Jack. © Roel van der Aa

Herkenbaar levensverhaal van roofovervaller ‘Jack’ zet gevangenen PI Vught aan het denken

VUGHT - De gevangen van de PI Vught luisterden dinsdag ademloos naar het waargebeurde levensverhaal van Jack die na een mislukte roofoverval in de Bijlmerbajes belandde. Het was herkenbaar én confronterend. 

,,Vette show, man!” Een vrij jonge gedetineerde met een bleek ingevallen gezicht geeft acteur Mingus Dagelet na afloop een stevige omhelzing. ,,En inderdaad man, als je valt moet je weer opstaan. En dat stukje over wat er allemaal fout kan gaan bij jeugdzorg... Dat herken ik.” 

  1. Kritiek van inspectie op gemeente Den Bosch en Herlaarhof na zelfdoding
    PREMIUM

    Kritiek van inspectie op gemeente Den Bosch en expertise­cen­trum Herlaarhof na zelfdoding

    DEN BOSCH - Naar aanleiding van zelfdoding midden november vorig jaar door een jonge inwoonster van Den Bosch is de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) uiterst kritisch over de rol van de gemeente Den Bosch. Dat geldt ook voor Herlaarhof, het in Vught gevestigde expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie waar zij vanaf oktober 2017 werd behandeld in een open of gesloten groep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch