Liselotte en Wicki onthullen de prullenbak met hun tekening erop.
Volledig scherm
Liselotte en Wicki onthullen de prullenbak met hun tekening erop. © Domien van der Meijden

Herman Jozefschool wint tekenwedstrijd zwerfafval

MIDDELRODE - Tijn en Lars uit groep zes en Liselotte en Wicki uit groep acht van de basisschool Herman Jozef uit Middelrode hebben de tekenwedstrijd over het onderwerp zwerfafval gewonnen die de gemeente Sint-Michielsgestel uitschreef voor het Duurzaamheidsevent in januari.

De tekeningen van de vier winnaars, die twee aan twee aan de tekeningen werkten, werden vereeuwigd en donderdagochtend onthuld als afbeelding op vier papierbakken bij de Herman Jozefschool in Middelrode.

Tijn en Lars mochten samen twee papierbakken onthullen en Liselotte en Wicki ook. Dat deden ze in het bijzijn van wethouder duurzaamheid Bart van de Hulsbeek en Sander Huijberts van adviesbureau De Bries.

Tijn en Lars halen het plastic weg, zodat ook hun winnende tekening zichtbaar wordt.
Volledig scherm
Tijn en Lars halen het plastic weg, zodat ook hun winnende tekening zichtbaar wordt. © Domien van der Meijden

Huijberts heeft gastlessen gegeven op de Herman Jozef aan de kinderen over zwerfafval. ,,Die lessen gingen onder meer over de plastic ‘soep’ in de oceanen, maar ook dat een leeg blikje drinken er in de natuur twintig jaar over doet om af te breken. We zijn ook samen met grijpertjes zwerfafval gaan rapen. We doen dit soort projecten in 25 gemeenten, de meesten in Brabant. En de kinderen leren zo veel over zwerfafval en vooral hoe je dat kunt voorkomen.”

Vier winnaars op één school

Wethouder Bart van de Hulsbeek complimenteerde de vier winnaars. ,,Knap, op één school vier winnaars. Terwijl er toch heel veel kinderen uit de hele gemeente aan de wedstrijd mee hebben gedaan.”

Na de onthulling van de papierbakken was er gebak voor alle leerlingen van de school. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch