Volledig scherm
PREMIUM
De gehele Spoorzone met in het midden centraal Station Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Het blijft puzzelen, maar Den Bosch steek je nek uit

ANALYSEDEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, stond medio januari boven een opiniestuk in het Brabants Dagblad. Daarop volgde een debat en een serie artikelen over de toekomst van Den Bosch. Wat moet Den Bosch in 2030 zijn? En dat blijkt (nog steeds) niet gemakkelijk te zijn.

Den Bosch doet het nog niet zo slecht. Dat was een van de constateringen van het rondetafelgesprek met de Architecten Janneke Bierman en Ron Kuin, bouwer Marc Hoedemakers en oud-wethouder Geert Snijders. Logischerwijs volgt er dan ook een ‘maar’. Die kwam er ook: ,,Maar neem als stadsbestuur het initiatief weer in handen.’’  

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch