Volledig scherm
De kamelen van Circus Maximum. © Circus Maximum

Het circus komt naar Rosmalen

ROSMALEN - Een nieuw circus met de jongste circusdirecteur van Europa komt naar Rosmalen. Met dieren, want kom op: daar kan geen drievoudige salto tegenop.

Je moet het maar durven om in deze tijd een circus op te richten. Maar dat is precies wat de 25-jarige Kevin van Geet begin dit jaar deed. Nu komt Circus Maximum van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni naar het Gildeplein in Rosmalen. ,,Het zit een beetje in de familie”, vertelt hij, ,,mijn opa heeft op zijn 77e ook nog steeds een circus. Voor elk kind is dat natuurlijk magisch en bij mij bleef dat gevoel hangen. Na mijn HBO-opleiding aan de HAS besloot ik toch voor het circus te gaan.”

Hij startte bij het Kerstcircus in Etten-Leur dat hij na een jaar al over kon nemen. Het Wintercircus in Tilburg volgde en nu toert hij met Circus Maximum door Nederland.

Verbod

Quote

Honden en kamelen zijn huisdieren volgens de wet

Sinds 2015 is het verboden om wilde dieren te gebruiken in het circus. ,,Ook met bijvoorbeeld paarden maken we een mooie show. Het verbod roept alleen het idee op dat dieren in het circus verkeerd werden behandeld, terwijl het juist mooi is om te zien wat mens en dier samen kunnen bereiken. Daar kan geen drievoudige salto tegenop.”

Dus zijn er bij zijn circus wel dieren. Honden en kamelen - want dat zijn huisdieren volgens de wet.

De winnaar van het Circus Festival in Massy (Fr.) komt zijn kunsten tonen met zijn acht Friese hengsten. Een clown en acrobatiek op de grond en in de lucht maken de show compleet. Verder wil de jonge circusdirecteur vooral kwaliteit brengen. Kuipstoeltjes, een computergestuurde lichtshow. ,,En geen hoempapaclown met twee geitjes, maar een prachtige voorstelling voor het hele gezin.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch