Volledig scherm
PREMIUM
JDe entree van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch wat voor de tweede keer tot de winnaar van de AD-Ziekenhuistest is uitgeroepenFoto ; Pim Ras © Pim ras Fotografe

Het Voetstuk: Jeroen Bosch Ziekenhuis scoort hoog, dus personeel mag best top verdienen

HET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis viert feest: het is uitgeroepen tot het beste topklinisch ziekenhuis van Nederland. Voor de tweede keer op rij nog wel. De stand wordt opgemaakt door het AD. Voor het gemak gaan we ervan uit dat deze test betrouwbaarder is dan de omstreden en inmiddels gestopte AD-oliebollentest. In Den Bosch zijn ze hoe dan ook blij. Het ziekenhuis trakteert. En als een ziekenhuis trakteert, moet het gezond zijn. Je kunt maar moeilijk met een schaal bitterballen, te dippen in volle mayonaise, langs de operatiekamers en spoedeisende hulp gaan. ,,Rozen, mandarijntjes en cakejes voor personeel en patiënten”, kondigt bestuursvoorzitter Piet-Hein Buiting aan. Rozen uit liefde voor het werk, mandarijntjes voor de vitaminen en cakejes - oké, een beetje zoetigheid mag - als lekker tussendoortje. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch