Volledig scherm
PREMIUM
JDe entree van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch wat voor de tweede keer tot de winnaar van de AD-Ziekenhuistest is uitgeroepenFoto ; Pim Ras © Pim ras Fotografe

Het Voetstuk: Jeroen Bosch Ziekenhuis scoort hoog, dus personeel mag best top verdienen

HET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis viert feest: het is uitgeroepen tot het beste topklinisch ziekenhuis van Nederland. Voor de tweede keer op rij nog wel. De stand wordt opgemaakt door het AD. Voor het gemak gaan we ervan uit dat deze test betrouwbaarder is dan de omstreden en inmiddels gestopte AD-oliebollentest. In Den Bosch zijn ze hoe dan ook blij. Het ziekenhuis trakteert. En als een ziekenhuis trakteert, moet het gezond zijn. Je kunt maar moeilijk met een schaal bitterballen, te dippen in volle mayonaise, langs de operatiekamers en spoedeisende hulp gaan. ,,Rozen, mandarijntjes en cakejes voor personeel en patiënten”, kondigt bestuursvoorzitter Piet-Hein Buiting aan. Rozen uit liefde voor het werk, mandarijntjes voor de vitaminen en cakejes - oké, een beetje zoetigheid mag - als lekker tussendoortje. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch