Volledig scherm
Het hostel aan de Van Broeckhovenlaan in Den Bosch. Aan de Zuiderparkweg komt definitief een tweede. © Albert van den Boomen

Hier komt het tweede hostel van Den Bosch

DEN BOSCH – Al in 2010 was de Zuiderparkweg in Den Bosch aangewezen als locatie voor een hostel, negen jaar later gaat het er dan toch echt van komen. De gemeente presenteert de plannen voor een woonzorgcomplex met hostel en een gebouw met sociale huurwoningen op woensdag 27 maart tijdens een inloopavond (17-20 uur) in BBS Nieuw Zuid.

Op de locatie naast In de Roos komt een hostel voor maximaal 34 mensen met een chronische drugs- en alcoholverslaving en een psychische ziekte. Zij krijgen 24-uurs zorg, intensieve begeleiding en toezicht met de bedoeling op te bouwen naar een zelfstandig leven. Het wordt het tweede hostel in Den Bosch, het hostel aan de Van Broeckhovenlaan ging in 2014 open. In het tweede gebouw komen twintig sociale huurappartementen.

Twee jaar nodig vóór opening

De plannen voor het hostel liggen er al langer en omwonenden zijn eerder geïnformeerd. De inloopbijeenkomst is voor omwonenden, de wijkraad, beheergroep en andere geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst wordt de stand van zaken gegeven en is er informatie over de verdere planning. De gemeente wil de volgende maand een bestemmingsplanprocedure beginnen, dat duurt ongeveer één jaar. Vervolgens duurt de bouw van het complex ook nog één jaar. Voor het concrete bouwplan komt in mei een aparte bijeenkomst.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch