Volledig scherm
Tankstation Vughterweg © Brandstof

Historisch tankstation verder als Station Brandstof, ruimte te huur

Di 14 jan. Het monumentale tankstationnetje langs de Vughterweg is te huur als ruimte voor vergaderingen en bijeenkomsten. Iris Bolk heeft sinds half december de sleutel van het rijksmonument. Net als haar voorganger wil zij de ruimte gaan verhuren voor diverse doeleinden.

Door Bart Gotink

De kans het pand uit te baten kwam ‘via via’ bij Bolk terecht, want het uitbaten van een oud pompstation stond niet ‘direct op haar bucketlist’, geeft ze toe. Maar plannen voor de kleine ruimte, gebouwd in 1933, heeft ze wel.

Het concept Station Brandstof, onder haar voorganger opgezet in mei 2018, hoopt Bolk nieuw leven in te blazen zodat velen van ‘dit ‘pand kunnen genieten’. Het pompstation, dat in 2008 naar de huidige plek verplaatst is, wordt verhuurd aan bijvoorbeeld bedrijven voor presentaties, vergaderingen en workshops, maar is ook beschikbaar voor een high-tea of speciale gelegenheid in privésferen.

Zomer

Vanaf de eerste verdieping kijk je uit op de doorgaande weg tussen Vught en Den Bosch, maar ook over het Bossche Broek. Bolk: ,,In de zomer kan de achterliggende tuin dan ook gebruikt worden voor yogasessies of een  high-tea.”

,,Er is plek voor ongeveer twaalf mensen”, vertelt Bolk over het pand van architect Toon Meylink. ,,Met beneden een halletje, twee wc's en een grote keuken.”

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch