Volledig scherm
PREMIUM
Feest ter viering van 100 jaar Broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes (Broeders van Dongen) in Den Bosch, onder meer optredens van Harmonie Glorieux © Fotopersbureau Het Zuiden

Hoe de Broeders van Dongen uit het Bossche straatbeeld verdwenen: ‘Het is eeuwig jammer’

Za 27 okt. Hij is nog maar alleen. Theo van den Boer is één van de de laatste Broeder van Dongen in Den Bosch, en hij vertrekt binnenkort ook. Zo komt er een eind aan de congregatie die al in 1853 de stad binnenkwam en aan de wieg stond van Reinier van Arkel. ,,We zijn uit beeld verdwenen, en dat is eeuwig jammer.”

Volledig scherm
Broeder Theo van den Boer is de laatste broeder van Reinier van Arkel. © copyright Marc Bolsius
 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch