Volledig scherm
PREMIUM
De vrijwilligers van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost (links) en Dierenambulance Den Bosch (rechts) zijn beide actief in de regio Den Bosch. Dat geeft nog wel eens onduidelijkheid. © Marc Bolsius

Hoe één zwijntje de frustratie van twee dierenambulances blootlegt

DEN BOSCH - Twee dierenambulances in de regio Den Bosch, ieder met een eigen meldlijn en verschillende werktijden: dat geeft gedoe. Hoezeer het soms wringt, bleek eind november toen in Empel lange tijd een hangbuikzwijntje los rondliep.

Ze willen niet met modder naar elkaar gooien, de besturen van de Stichting Dierenambulance Regio ’s-Hertogenbosch (DAS), actief sinds 1985, en de ruim twee jaar oude Stichting Dierenambulance Brabant Noord-Oost (DBNO). Maar toch, de wrevel is aan beide kanten voelbaar. 

 1. Advocaat over groepsverkrachtingszaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’
  PREMIUM

  Advocaat over groepsver­krach­tings­zaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’

  DEN BOSCH - Andere agenten kunnen nog wat leren van de aanhouding van de acht verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak. Dat zegt Richard Korver, ‘s lands bekendste slachtofferadvocaat. Hij doelt specifiek op het direct in beslag nemen van kostbare spullen van de verdachten om later mogelijke schadevergoedingen voor slachtoffers mee te betalen. ,,Dat gebeurt nog veel te weinig.”
 2. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
  PREMIUM
  update | video

  Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

  DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch