Volledig scherm
Een interim-bestuur analyseert de actuele stand van zaken van Theater de Speeldoos in Vught. © copyright Marc Bolsius

Hoe verder met de Speeldoos? Prominente bestuurders nemen het Vughtse theater onder de loep

VUGHT - De prominente bestuurders Henk Kivits, voorzitter van de raad van commissarissen van Theater aan de Parade, advocaat Reinoud van Oeijen en Harry Hendriks  (oud-directeur van Philips Benelux) vormen samen met theaterdirecteur Hans Kraaijeveld het interim-bestuur van Theater de Speeldoos in Vught.

De bestuurders nemen de actuele situatie van het Vughtse theater onder de loep. Naar verwachting presenteren zij begin april de resultaten van hun onderzoek aan de gemeente.

Voordat er een besluit wordt genomen over de definitieve invulling van de Speeldoos, bestaat volgens Kraaijeveld aan de zijde van de gemeente de behoefte een helder beeld te krijgen van de actuele situatie in het Vughtse theater. 

Een ‘foto’

,,Aan de hand van dat beeld kan beter bepaald worden hoe de toekomst van het theater er uit moet zien. Om die reden is besloten een interim-bestuur de opdracht te geven om die ‘foto’ te maken. Hierbij wordt de financiële, organisatorische en bouwkundige stand van zaken beschreven. De uitkomsten van deze analyse resulteren in een advies aan de gemeente over het vervolg van De Speeldoos.”

Quote

In de afgelopen periode hebben diverse andere personen zich spontaan bereid verklaard om de schouders onder een nieuw bestuur van De Speeldoos te zetten

Hans Kraaijeveld, Interim-directeur Theater de Speeldoos Vught

Het Vughtse theater was de afgelopen maanden veelvuldig onderwerp van gesprek. Een voortdurende discussie over mogelijk onjuist gebruik van de gemeentelijke subsidie leidde uiteindelijk tot het opzeggen van het vertrouwen in het bestuur van het theater. Volgens de politiek staat vast dat Theater de Speeldoos, tegen alle afspraken in, de afgelopen jaren geld van de Vughtse bevolking bedoeld voor amateurkunst heeft gebruikt voor de exploitatie van professionele kunsten. 

Volledige bestuur opgestapt

Eind vorig jaar stapte het volledige bestuur op en werd Kraaijeveld ingevlogen.  ,,In de afgelopen periode hebben diverse andere personen zich spontaan bereid verklaard om de schouders onder een nieuw bestuur van De Speeldoos te zetten. Ook met hen heeft de gemeente al een gesprek gevoerd. Hen is verzocht vooral beschikbaar te blijven voor de periode na de rapportage van het interim-bestuur.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch