Volledig scherm
Het fietspad bij het Pierson College in Den Bosch. © Olaf Smit

Hoe zit het met verbetering veiligheid op snelfietspad Den Bosch-Oss?

DEN BOSCH/OSS - Auto’s op het fietspad, gevaarlijke stukken weg, bijna ongevallen, te smalle bermen en een vrachtwagenroute. Het waren nogal wat onvolkomenheden die de ANWB signaleerde in een testrapport over de snelfietsroute tussen Den Bosch en Oss. Het provinciebestuur beloofde daarop van alles, maar wat ervan terecht gekomen is?

Net na de zomer stelde de CDA statenfractie vragen over de veiligheid van het snelfietspad tussen Den Bosch en Oss. Ook de dorpsraad Nuland had al aan de bel getrokken over onveilige situaties. Het provinciebestuur beloofde toen maatregelen , maar de fractie vraagt zich nu af of er eigenlijk wel  iets is gedaan. 

Reden voor de CDA-fractie in provinciale staten om er begin september vragen over te stellen aan het provinciebestuuur, dat snelfietspaden subsidieert.  GS beloofden onder meer om in gesprek te gaan met de gemeente Den Bosch. Bovendien moet in de ontwerpen van toekomstige snelfietsroutes rekening gehouden worden met de door de ANWB genoemde verbeterpunten. 

Opnieuw schriftelijke vragen

Drie maanden later vraagt de CDA-fractie zich af wat er van die beloftes is nagekomen. Daarom heeft ze GS opnieuw schriftelijke vragen gestuurd. 

De fracties wil bovendien dat op de website over  Brabantse snelfietsroutes  ook de mogelijkheid komt om knelpunten te melden.

Klik hier voor de testresultaten van de ANWB.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch