Volledig scherm
De brandweer rukte uit voor een drenkeling, maar omstanders hadden de man al gered. © Persburo Sander van Gils/Jordi de Bruijn

Hond springt in het water, baasje wil hem redden maar valt zelf in het water

SINT-MICHIELSGESTEL - Een man die vrijdagmiddag zijn hond uit het water wilde halen in de Essche Stroom in Sint-Michielsgestel, viel daarbij zelf in het water. Hij en zijn hond konden door passanten worden gered.

De hulpdiensten rukten vrijdagmiddag rond 13.45 uur uit voor een melding dat er een persoon te water was geraakt. Dit gebeurde nabij de Halderse Akkers in Sint-Michielsgestel. Voordat ze ter plaatse waren, hadden omstanders de man al uit het water kunnen halen. 

De hond bleek in het water te zijn gesprongen, waarna zijn baasje hem uit het water wilde halen. Daarbij viel hij zelf in het water. Het zou gaan om een blindengeleidehond.

De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De hond werd elders opgevangen.

Trainen

Het is niet bekend hoe de hond in het water terechtkwam. ,,Wij leren het onze honden niet aan", aldus een woordvoerder van het KNGF Geleidehonden (Koninklijk Nederlandse Geleidehonden Fonds). ,,Sommige cliënten leren het hun hond wel aan. Maar een hond in een tuig, die aan het werk is, zal nooit het water in springen. Zo zijn ze getraind.”

Volledig scherm
De brandweer rukte uit voor een drenkeling, maar omstanders hadden de man al gered. © Persburo Sander van Gils/Jordi de Bruijn
 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch