Honden met hun baasjes tijdens een doggy-voorstelling van de animatiefilm Isle of Dogs in bioscoop
Volledig scherm
Honden met hun baasjes tijdens een doggy-voorstelling van de animatiefilm Isle of Dogs in bioscoop © ANP

Hondenbioscoop in Den Bosch: Lassie gaat echt niet twee uur rustig zitten griezelen bij The Joker

ColumnDo 7 nov. Gewoon een lintje doorknippen... dat is tegenwoordig niet genoeg meer om een winkel te openen. In een roep om aandacht worden gekke dingen bedacht. 

Zo geeft een donutketen een jaar lang gratis donuts weg aan de eerste klanten van elk nieuw filiaal. Dat leidt er steevast toe dat al de avond van tevoren mensen voor de deur bivakkeren en daar een nacht lang kou-kleumen. Dat allemaal voor zes kleffe, Amerikaanse rondjes per week, prijs: 11,50 euro. Volgens mij moeten er gemakkelijkere manieren zijn om het benodigde geld bij elkaar te sprokkelen. Maar goed, de krant, omroep en influencers rukken uit en de donutzaak krijgt de gewilde media-aandacht.

‘Liggend genieten van video’s’

Vandaag heropent in Den Bosch een dierenzaak na een verbouwing. Bedenk in ‘fikkiesnaam’ iets, moeten ze op het hoofdkantoor gedacht hebben. Dus staat daar een mini-hondenbioscoop. ‘Daar kan een beperkt aantal viervoeters, onderuit liggend op kussens, genieten van video’s’, stelt het bedrijf bloedserieus. ‘We maken er een echte bioscoopsetting van. Er komt een televisie van drie bij twee meter met een zwarte wand en rode gordijnen. En er zijn hondensnacks’.

Dat honden niet twee uur languit gaan liggen voor The Joker, snappen ze dan nog wel. De films duren vijf minuten. ‘Dat heeft met de zeer korte spanningsboog van honden te maken. De vraag is of ze de films gaan uitzitten’.

Lamballen

Natuurlijk niet. En als Lassie dat wél doet, is dat omdat het stiekem een volgzame golden retriever is, en vooral het baasje ernaast ligt te lamballen. Niet omdat Lassie nou zo moet huilen, lachen of griezelen. Nee, niet alles wat menselijk is, is leuk voor de hond. Juist bij een dierenzaak zouden ze dat toch moeten weten.

In Nederland is er niets soortgelijks, jubelt de eigenaar. 'Ik heb gezocht, maar kwam een dergelijke bios nergens tegen'.

Misschien is daar een reden voor.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch