Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van stadsbrasserie Het Warenhuis op de Markt in Den Bosch. Dat straalt volgens de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland kwaliteit uit. © Marc Bolsius

Horeca groeit in Den Bosch bovengemiddeld goed, maar mag wel spraakmakender

DEN BOSCH - Terrassen mogen best wat groter. En in parken en bij plassen, vooral in combinatie met wandel- en fietsroutes, zou meer horeca mogelijk moeten zijn. Het zijn twee opvallende punten uit het onderzoek dat Den Bosch de afgelopen maanden heeft gedaan onder inwoners en horecabazen en waarmee ze een aanloop neemt naar de nieuwe horecavisie. Die komt in het najaar aan bod in de gemeenteraad.

Na 25 jaar is het hoog tijd voor een nieuwe kijk op de rol en plek van cafés, restaurants en hotels in Den Bosch. Horeca is volgens de gemeente namelijk 'een belangrijke smaakmaker'. Om niet te blijven hangen in wat nu goed is, is volgens een net gepresenteerde discussienotitie zaak dat de kwaliteit van de Bossche horeca omhoog gaat en moet er ruimte komen voor vernieuwende horecaconcepten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch