Volledig scherm
© Allerhande

Horecanieuws: Carpaccio krijgt zijn eigen restaurant in Den Bosch: ‘Dit gerecht is een allemansvriend’

Wo 24 okt. Een klassieker voorgerecht bestaat er bijna niet en daarom verdient de Carpaccio wel een eigen zaak. Met die gedachte in het achterhoofd krijgt de ‘allemansvriend’ - zoals initiatiefnemer Peter Van den Wildenberg het gerecht omschrijft - ook in Den Bosch een horecagelegenheid: The Carpaccio Chop.

Door Bart Gotink

Hoe je een hele menukaart vult met één gerecht, daarover laat de initiatiefnemer nog niet al te veel los. En hetzelfde geldt voor de inrichting. ,,Komen vooral langs als we iets kunnen laten zien. Dan kan je komen kijken, proeven en ruiken”, zo belooft Van den Wildenberg. Want wel is daar nu vast de lofzang voor het gerecht, dat op de klassieke manier met rundvlees, rucola en Parmezaanse kaas is. ,,Het is een allemansvriend. Heel veel mensen zijn er liefhebber van en daarmee past het ook mooi in het tijdsbeeld.” 

Nadruk ligt op bezorgen en afhalen

Volledig scherm
Restaurant De Zusjes wordt de Carpaccio Chop © Google Maps

Samen met Bas Timmers start Van den Wildenberg de zaak. Timmers heeft het idee al ongeveer 3,5 jaar geleden op een A4'tje gezet. Den Bosch is nu de eerste vestiging, als een pilot. ,,We zullen hier het concept finetunen", aldus Van den Wildenberg. ,,Om het daarna verder uit te breiden naar andere steden. We hebben het concept opgezet als franchiseformule, de nadruk ligt op afhalen en bezorgen. Wel zullen er in Den Bosch ook een aantal zitplaatsen komen om de carpaccio binnen te nuttigen. Voor de opening zullen we de kaart onthullen.”

Vast staat in elk geval dat op heel wat menukaarten in restaurants al variaties opduiken (denk aan groente-, en viscarpaccio’s). In de tweede helft van november moet het carpaccio-afhaal en -bezorgrestaurant in Den Bosch open, vertelt Van den Wildenberg. En dat moet gaan gebeuren in het pand waar tot voor kort restaurant De Zusjes zat aan het Hinthamereinde. 

Geschikt pand

Ook in Tilburg zit sinds kort een carpacciobar, waarmee de stad de Nederlands primeur had. Ook die initiatiefnemer daar heeft de intentie uitgesproken naar andere steden te groeien. The Carpaccio Chop zal echter afwijken van de Tilburgse carpacciobar, zo belooft Van den Wildenberg wel. ,,In Den Bosch komen we dus met een concept waar we al jaren mee bezig zijn. Het duurde alleen even voor we een geschikt pand gevonden hadden. En die hebben we nu, dus als alles volgens plan gaat, kunnen we volgende maand open.”

Volledig scherm
Beef carpaccio © shutterstock

In samenwerking met indebuurt Den Bosch