Volledig scherm
Fagel Cuisinier in de Bossche Ridderstraat. © Marc Brink/BD

Horecanieuws: koffiebar Fortin vestigt zich in pand van Fagel Cuisinier

Ma 16 sep. Het centrum krijgt er een koffiebar bij. In de Ridderstraat opent half oktober Koffiebar Fortin waar voorheen delicatessenzaak Fagel Cuisinier zat.

Door Bart Gotink

De twee initiatiefnemers Lars Mueters en Jettie Creemers hebben beiden jarenlange ervaringen in de koffiehoreca. Nu beginnen de twee koffieliefhebbers voor zichzelf. ,,Het wordt een moderne en nette zaak", vertelt Mueters. De verbouwing is reeds gestart. Binnen passen straks rond de dertig stoeltjes, vertelt Muetsers. 

De hoofdmoot is - uiteraard - koffie, uiteenlopend van Ristretto tot en met een Dirty chai latte. Daarnaast zal er gebak te krijgen zijn in de nieuwe zaak. ,,We mikken met de opening op de tweede week van oktober", vertelt Muetsers.

Fagel Cuisinier sloot een kleine twee maanden geleden. ,,. Er was al snel veel belangstelling voor de kant-en-klare Bourgondische maaltijden die ik bereidde", vertelde uitbater Marcel Fagel toen. ,,Vooral aan carnaval bewaar ik goede herinneringen. In een geweldige sfeer was het razend druk. We stonden dan met zijn achten. Maar de concurrentie in deze branche is inmiddels moordend. Het is steeds moeilijker om mensen te verleiden juist in jouw zaak exclusieve producten en gerechten te kopen. Supermarkten hebben tegenwoordig een assortiment waar veel mensen voor kiezen. Daar valt door ons niet tegenop te boksen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch