Volledig scherm
Karin Rademaker in de brasserie van Golden Tulip Hotel Central. © copyright Marc Bolsius

Hotel Central renoveert 125 kamers en krijgt nieuwe serre

DEN BOSCH - Het Bossche Golden Tulip Hotel Central start in april met een grootscheepse renovatie van de hotelkamers. In de loop van volgend jaar moeten 45 kamers zijn opgeleverd. ,,Eind 2020 moeten alle 125 kamers zijn gerenoveerd’’, aldus directeur Karin Rademaker. Het is de bedoeling dat de serre in de zomer een ander aanzien krijgt.

Vorig jaar werd een maand uitgetrokken voor een verbouwing van de brasserie, keuken en Moriaen Bar. Een jaar eerder is de 14e eeuwse gewelvenkelder - de Hoofdwacht vernieuwd. Twee jaar geleden werd het 4-sterrenhotel voorzien van een penthouse.

Volgens Rademaker past de verbouwing van de kamers bij de eerdere verbouwingen en metamorfoses. Behalve nieuwe meubels, verbeterde verlichting en nieuwe klimaatbeheersing komen er nieuwe badkamers en worden 55 kamers voorzien van een inloopdouche.

Alle kamers krijgen speciaal ontworpen behang met verwijzingen naar onder meer Den Bosch, bloemen, delfts blauw en de familie Rademaker.

Testkamers 

Om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen en behoeften van de gast heeft het hotel twee testkamers, met beide een andere indeling, gemaakt. ,,We vragen vaste gasten na hun verblijf naar hun ervaringen op de testkamers. Aan de hand hiervan wordt gekozen welke variant in het hele hotel wordt doorgevoerd’’, zegt Rademaker.

Om eventuele overlast voor gasten te voorkomen en voldoende kamers beschikbaar te houden worden niet alle kamers tegelijkertijd verbouwd. De verbouwing van de kamers wordt onderbroken voor het WK (para) Handboogschieten dat vanaf 3 tot en met 15 juni wordt gehouden in Den Bosch.

In juni hoopt Rademaker met een verbouwing van de serre te kunnen beginnen. ,,De buitenkant willen we vervangen door Belgisch hardsteen en siersmeedwerk. Een nieuwe raamconstructie moet meer zicht bieden op de Markt.’’

Volledig scherm
De Moriaen Bar. © Golden Tulip Hotel Central

In samenwerking met indebuurt Den Bosch