Hotel Terminus bij station in Den Bosch verkocht

DEN BOSCH - Hotel Terminus en de Folk Pub aan de Boschveldweg in Den Bosch zijn  verkocht aan vastgoedonwikkelaar David Damen. Eigenares Jacqueline van der Meulen-Van Tilborg zet het bedrijf tot eind dit jaar voort. ,,Meer wil ik er niet over kwijt. Dat komt later wel'', zegt Van der Meulen over de verkoop van het bedrijf dat in 1961 werd gestart door haar ouders. 

Volledig scherm
Hotel Terminus aan de Boschveldweg in Den Bosch. © Marc Brink/BD

,,De verkoop is gesloten. De overdracht is op 3 januari volgend jaar'', zegt Hugo C. Finkers, algemeen directeur van State Makelaars die als verkopend makelaar en adviseur betrokken was bij de verkoop. 

David Damen (eigenaar van het bedrijf Redd redevelopers) overweegt het gebouw  te laten verbouwen en uit te breiden. ,,De hotelbranche staat er in Den Bosch heel goed voor. Voor Terminus geldt een bestemmingsplan dat toestaat om uit te breiden."

Keuken 

Damen zegt sinds kort 'oriënterende gesprekken' te voeren met horeca-ondernemers die het hotel en café willen huren. ,,Ook nieuwe gegadigden kunnen zich melden. Je kunt het voortzetten als een budgethotel of op het niveau van vijf sterren. Op de begane grond biedt de grote keuken veel mogelijkheden voor een restaurant.'' 

In 2014 was het bedrijf onder voorwaarden verkocht aan Certitudo Capital. Deze Bossche projectontwikkelaar was van plan om het hotel op te knappen en uit te breiden tot een 'modern en hip hotel'. Eigenares Van der Meulen zette een streep door de verkoop. Volgens haar ging het om een mooi bod, maar er was  te lang onzekerheid. Want de uitwerking van de plannen door Certitudo was nog niet rond. Daarom werd doorgegaan met het hotel en de Folk Pub. ,,We wilden het hotel eigenlijk nog niet kwijt'', zei Van der Meulen destijds in het Brabants Dagblad.

 . 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch