Werk aan de afdichting van de Vlagheide, een paar jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Werk aan de afdichting van de Vlagheide, een paar jaar geleden. © Domien van der Meijden

Huishoudens betalen straks weer voor Vlagheide

DEN BOSCH - Huishoudens in de gemeenten die samen het voormalige Stadsgewest vormen, mogen de portemonnee trekken. Er zit door langdurige lage rentestanden veel te weinig geld in de pot voor de nazorg van de voormalige vuilstort De Vlagheide. En dat moet vanaf 2021 worden verhaald via de afvalstoffenheffing.

De voormalige vuilstort De Vlagheide van het Stadgewest is al sinds 2003 gesloten. Al die jaren werd er ook geen bijdrage per inwoner meer gevraagd. Maar daar komt in 2021 weer verandering in. Dat staat te lezen in een informatiebulletin van de gemeente Den Bosch dat gaat over de geldzorgen van de voormalige vuilstort en de op handen zijnde overdracht van de Vlagheide van het Stadsgewest aan de provincie.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch