Volledig scherm
PREMIUM
Werk aan de afdichting van de Vlagheide, een paar jaar geleden. © Domien van der Meijden

Huishoudens betalen straks weer voor Vlagheide

DEN BOSCH - Huishoudens in de gemeenten die samen het voormalige Stadsgewest vormen, mogen de portemonnee trekken. Er zit door langdurige lage rentestanden veel te weinig geld in de pot voor de nazorg van de voormalige vuilstort De Vlagheide. En dat moet vanaf 2021 worden verhaald via de afvalstoffenheffing.

De voormalige vuilstort De Vlagheide van het Stadgewest is al sinds 2003 gesloten. Al die jaren werd er ook geen bijdrage per inwoner meer gevraagd. Maar daar komt in 2021 weer verandering in. Dat staat te lezen in een informatiebulletin van de gemeente Den Bosch dat gaat over de geldzorgen van de voormalige vuilstort en de op handen zijnde overdracht van de Vlagheide van het Stadsgewest aan de provincie.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch