Volledig scherm
Bosch Winterparadijs op de Bossche Parade. © Marc Bolsius

IJsbaan veel groter als Bosch Winter Paradice Bosch Winterparadijs opvolgt

DEN BOSCH - Een ijsbaan van 600 vierkante meter en twee 40 meter lange glijbanen. Zij vormen de grootste attracties van het Bosch Winter Paradice, dat enkele organisatoren vanaf 7 december tot en met 7 januari wil houden op de Bossche Parade. Het is bedoeld als  opvolger van het Bosch Winterparadijs dat is gestopt omdat er onvoldoende financiële steun was.

,,Het moet een evenement zijn waarbij de organisatie en uitvoering berust bij Bossche bedrijven. Dus voor en door Bosschenaren'', zegt Dick Keser. Hij is directeur van het Bossche bedrijf Swedice, dat in 1998 Zweden verruilde voor Nederland. Sinds enkele jaren exploiteert Swedice een ijsbaan die de gemeente Amsterdam door Swedice heeft laten aanleggen in de vijver bij het Rijksmuseum.

Ook levert het bedrijf voor het evenement Winter in Antwerpen een zogenaamde tubingbaan waarbij drie personen naast elkaar over drie borstelbanen op een grote opblaasband naar beneden kunnen glijden.

In Den Bosch kan het gaan om twee banen naast elkaar op de Parade waar Swedice de afgelopen jaren een overdekte ijsbaan installeerde voor de stichting Bosch Winterparadijs.

Halfjaar bezig

Directeur Keser is sinds een halfjaar bezig met een opvolger van dat evenement. Hij verklapt liever geen bijzonderheden over 'enkele andere partners' met wie hij samenwerkt. Hij noemt zichzelf 'een van de initiatiefnemers'.

Dat geldt ook voor Willem-Jan Brabers van het bedrijf Ticketsplus dat via internet onder meer kaarten verkoopt voor de ijsbaan bij het Rijksmuseum. Die service wil hij ook bieden voor het Bosch Winter Paradice.

Het is nog niet duidelijk wat een kaartje voor de glij- of ijsbaan gaat kosten. Zeker is dat de ijsbaan twee keer groter is dan de vorige ijsbaan. Ook is er in tegenstelling tot de afgelopen jaren geen leeftijdsgrens voor toegang op het ijs. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch