Volledig scherm
Sophie Groen pept haar vriend Theo Rommen op, vlak voor de start van de zwemrace op de IJzeren Man in Vught. © Kees van der Zandt

IJzeren Man Vught is voor Diessense ALS-patiënt prima alternatief Amsterdam City Swim

VUGHT - Theo Rommen uit Diessen (39) is ALS-patiënt. Ondanks die beperking nam hij al twee keer deel aan de Amsterdam City Swim. Die wedstrijd werd dit jaar op het laatste moment afgelast. Rommen zwom zondag als alternatief mee in de zwemrace bij De IJzeren Man in Vught.

De leden van ALS Maar Door uit Tilburg en omstreken hadden zich verheugd om dit jaar weer mee te doen aan de Amsterdam City Swim. Maar de zwemwedstrijd in Amsterdam werd zaterdag, een dag voor aanvang,  afgelast vanwege de slechte kwaliteit van het water. In plaats van in Amsterdam stonden de leden van ALS Maar Door zondag op het strand van recreatieplas De IJzeren Man in Vught om daar deel te nemen aan de zwemwedstrijd. ,,We waren allemaal gefocust om vandaag te zwemmen. Gelukkig konden we na wat telefoontjes hier in Vught nog terecht ", zei  Sophie Groen van ALS Maar Door vlak voor de start. ,,Met name voor mijn vriend Theo vind ik het geweldig dat er vandaag kan worden gezwommen. Want hij heeft er echt naar uitgekeken en flink voor getraind." 

Theo is  Theo Rommen (39) uit Diessen. Hij is ALS-patient en deed al twee keer met succes mee aan de City Swim in Amsterdam. ,,Vught is vandaag voor mij een prima alternatief. Prachtig zwemwater en de afstand van twee kilometer is net zo lang als in Amsterdam."

Nadat Rommen door zijn vriendin Sophie is voorzien van zwemvliezen  gaat hij om klokslag half een in zijn swimsuit van start in het heldere water  met een temperatuur van  bijna 19 graden. Twee uur later komt hij onder een groot applaus van de bezoekers over de finish. ,,Toen ik hoorde dat de City Swim in Amsterdam was afgelast baalde ik behoorlijk. Maar deze zwemwedstrijd in Vught was zeker zo leuk en sfeervol. Met bijna zeshonderd deelnemers en veel publiek langs de kant. "

Volledig scherm
Sophie Groen en Theo Rommen uit Diessen starlen nadat zij de 2 kilometer lange zwemwedstrijd in Vught hebben volbracht. © Kees van der Zandt

In samenwerking met indebuurt Den Bosch