De huiskamer van de Kletsavonden boven café De Smidse, jury en allerlei mensen die er ook niet hoeven te zijn. De jury aan tafel met links staande aanelkaarkletser Leo van Gerven.
Volledig scherm
PREMIUM
De huiskamer van de Kletsavonden boven café De Smidse, jury en allerlei mensen die er ook niet hoeven te zijn. De jury aan tafel met links staande aanelkaarkletser Leo van Gerven. © Marc Bolsius

In de huiskamer van de Oeteldonkse Klets is er geen plaats voor strijd

DEN BOSCH - De Kletsavonden zijn niet weg te denken uit Oeteldonk. De drie woensdagavonden vóór het carnaval nemen typetjes in café De Smidse elkaar en het carnaval op de hak. ,,Er is geen concurrentie, er is geen echte strijd.’’ Een kijkje in de keuken, nee huiskamer,  van de slappe onzin. 

Boven café De Smidse ligt de voormalige huiskamer van eigenaarsfamilie De Graauw, al decennia het thuis van de kletsers van het Bossche carnaval. Op het kleine aantal vierkante meters drinken de deelnemers hun zenuwen wat weg, steken ze elkaar een hart onder de riem en wordt er bij elkaar op de schouders geslagen. Vooraf om te bemoedigen, achteraf als blijk van waardering. ,,Een heel speciale sfeer’’, zo omschrijft Monique Gloudemans, die in 2000 voor de eerste keer meedeed en dus boven mag komen, het gevoel.

 1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.
 2. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
  PREMIUM
  UPDATE

  Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

  DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch