Het Maurick College in Vught heeft de school zo ingericht dat de eindexamenleerlingen toch schoolexamens kunnen komen maken. Onder meer door ze gespreid naar school te laten komen en naar binnen te laten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Maurick College in Vught heeft de school zo ingericht dat de eindexamenleerlingen toch schoolexamens kunnen komen maken. Onder meer door ze gespreid naar school te laten komen en naar binnen te laten gaan. © Olaf Smit

In de rij op het schoolplein om tóch in de klas toetsen te maken

VUGHT/BOXTEL - De één moet om deze week schoolexamen te kunnen doen in de rij gaan staan op het schoolplein, de ander hoeft zijn kamer niet eens af. En in Boxtel komen leerlingen net als bij het échte eindexamen samen in een gymzaal. Hoe dan ook: heel anders dan anders in coronatijd.

Het is muisstil in het Maurick College in Vught. Niet omdat er vanwege de coronacrisis geen leerlingen zijn, maar omdat er deze week schoolexamens worden afgenomen. Die zijn leidend geworden voor het eindresultaat van de eindexamenleerlingen nu het centraal eindexamen is komen te vervallen. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch