Het Inloopschip aan de Hinthamerstraat in Den Bosch biedt plaats aan dak- en thuislozen. De Maatschappelijke Opvang wil de locatie over een paar jaar sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Inloopschip aan de Hinthamerstraat in Den Bosch biedt plaats aan dak- en thuislozen. De Maatschappelijke Opvang wil de locatie over een paar jaar sluiten. © Marc Bolsius

In Den Bosch moet elke dakloze een eigen plekje krijgen in de wijk: ‘Het gaat ons om de mensen’

DEN BOSCH - Niet meer maandenlang in de opvang slapen, maar alle dak- en thuislozen zo snel mogelijk een eigen passende plek in de regio Den Bosch. En als dat lukt? Dan kan het Inloopschip in de Hinthamerstraat óf de verslaafdenopvang aan de Oranje Nassaulaan over twee à drie jaar dicht.

  1. Van Berckelstraat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’
    PREMIUM

    Van Berckel­straat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’

    DEN BOSCH - ,,Het is even wennen’’, zegt verkeersregelaar Johan tegen een automobilist die vanaf de Bossche Jan de la Barlaan naar de Van Berckelstraat wil rijden. De verkeersregelaars houden auto’s tegen waarvan de bestuurders ondanks de borden denken dat ze door de Van Berckelstraat mogen rijden. Maar dat is verboden. ,,Hier heb ik al meer dan twintig jaar op gewacht’’, zegt een straatbewoonster.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch