Volledig scherm
De compleet gestripte supermarkt in de Helftheuvelpassage. © Paul Roovers/BD

In tien dagen tijd metamorfose AH Helftheuvel

DEN BOSCH - In tien dagen tijd ondergaat de AH in winkelcentrum Helftheuvelpassage een ware metamorfose.

De supermarkt krijgt een nieuwe inrichting met een aantal nieuwe elementen.

AH kreeg met Jumbo eerder van de gemeente toestemming om in het winkelcentrum uit te breiden. De komst van een derde supermarkt wees de gemeenteraad af. In hetzelfde stadsdeel krijgt wel Lidl gelegenheid om een nieuw pand (Oude Vlijmensenweg) te bouwen en mag Hoogvliet een nieuwe supermarkt openen aan de  Kooikersweg. 

De aanpassingen van Jumbo en AH zijn ingegeven door toenemende aandacht voor verse producten en ondersteunende diensten. 

De vernieuwde  AH moet op 31 oktober om 10 uur weer open gaan. Dan is er plek gekomen voor nieuwe versconcepten als Grow your Own; producten waarmee klanten zelf verder kunnen kweken.  De groenteafdeling krijgt een systeem van dry-misting waarbij groente en fruit besproeid worden met een dun laagje vocht. Het systeem verlengt de houdbaarheid en versheid van producten en zorgt voor minder afval.

Bezoekers van de nieuwe AH kunnen ook zelf producten gaan scannen tijdens het winkelen of als alle boodschappen zijn verzameld  (Scan & Go). De winkel krijgt ook een stomerij-afgiftepunt 

Op langere termijn wil de AH ook nog uitbreiden. Daarover is de supermarkt nog in overleg met de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch