Wachtenden op het perron van Vught, 23 mei 1943. Linksvoor brancard met ernstig zieken (foto: collectie Nationaal Monument Kamp Vught).

Foto 3: Stapel bagage bij het station Vught, 23 mei 1943
Volledig scherm
PREMIUM
Wachtenden op het perron van Vught, 23 mei 1943. Linksvoor brancard met ernstig zieken (foto: collectie Nationaal Monument Kamp Vught). Foto 3: Stapel bagage bij het station Vught, 23 mei 1943 © foto: collectie Nationaal Monument Kamp Vught

Indringende foto’s ontdekt van transport Kamp Vught naar Westerbork: veel mensen werden vijf dagen later vermoord

VughtNationaal Monument Kamp Vught heeft dankzij een tip drie unieke foto’s uit 1943 kunnen toevoegen aan de collectie. Het gaat om beelden van mensen die op zondag 23 mei op het perron van station Vught op het punt staan om naar Westerbork te worden gebracht. ,,Dat ik dit na 31 jaar werk voor Nationaal Monument Kamp heel bijzonder vind, dat zegt wel wat”, reageert directeur Jeroen van den Eijnde.

  1. Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrikpark’
    PREMIUM

    Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrik­park’

    DEN BOSCH - Woontorens van 48, 54 en 60 meter hoog met in totaal 180 woningen in het Bossche Prins Hendrikpark aan de IJzeren Vrouw. Bijna 2.200 inwoners gruwen alleen al van de gedachte en tekenden een petitie tégen de plannen van de gemeente. Die petitie is maandagavond overhandigd en ging gepaard met verschillende oproepen en snoeiharde kritiek aan het adres van verantwoordelijk wethouder Roy Geers.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch