Indy (17) uit Rosmalen overleden na aanrijding met doorrijder, man (37) onder invloed tijdens arrestatie

ROSMALEN - Het 17-jarig meisje dat zaterdagnacht betrokken raakte bij een aanrijding in Den Bosch, is overleden. Een 37-jarige man schepte het meisje met zijn auto terwijl zij met haar fiets de weg wilde oversteken. De bestuurder was tijdens zijn arrestatie onder invloed van alcohol ,,Dat werd ook duidelijk uit zijn eigen verklaring”, zo laat een politiewoordvoerder weten.

Het meisje stak rond kwart voor vier ‘s nachts de Harendonkweg over toen ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf. Terwijl twee ooggetuigen zich over het zwaargewonde meisje ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor. 

Een zijspiegel van de auto bleef achter. Het slachtoffer was buiten kennis en werd in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. 

Hulp mocht voor het 17-jarige slachtoffer helaas niet meer baten. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. 

ZIE OOK: School rouwt om in Den Bosch verongelukte scholiere (17): ‘Het is onbeschrijflijk’

Hennep in auto

Zondagochtend rond elf uur werd een 37-jarige Bosschenaar opgepakt. Agenten zagen hem rijden op de Slagendreef in een donkere Volkswagen met een beschadigde zijspiegel en hielden hem aan. In zijn auto werd een kleine hoeveelheid hennep gevonden. 

Of de man tijdens het ongeluk had gedronken, moet bloedonderzoek uitwijzen. Het rijbewijs van de man is afgepakt. 

Sporenonderzoek

Verkeersspecialisten onderzoeken de komende dagen de toedracht van het ongeluk. Daarvoor is gisterochtend al uitgebreid sporenonderzoek verricht op De Harendonkweg. 

Ook is de auto van de verdachte voor verder onderzoek in beslag genomen, worden camerabeelden uit de omgeving bekeken en wordt met getuigen gesproken. De verdachte zit nog altijd vast.

Volledig scherm
Zwaargewonde fietsster in Den Bosch. © Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch