Volledig scherm
De laatste pakjes uitzoeken in speelgoedzaak Bart Smit in Arena Den Bosch © Peter De Bruijn

Intertoys sluit alsnog winkels in Helftheuvel, Rosmalen en Vught, Bart Smit Arena blijft wel

DEN BOSCH - Intertoys sluit nog eens zeventig winkels in Nederland, en daar zitten een paar vestigingen in en om Den Bosch bij. Zo sluit de nieuwe eigenaar - het Portugese Green Swan - naast het filiaal in de Rompertpassage ook de speelgoedwinkel in de Helftheuvel.

Ook de vestigingen in Rosmalen en Vught gaan dicht, zo laat de winkelketen weten. De Bart Smit in de Arena, onderdeel van Intertoys, blijft vooralsnog open. In de filialen die dicht gaan is tot eind mei een opheffingsuitverkoop, waarna het slot op de zaak gaat. 

Eerder maakte de nieuwe eigenaren al bekend dat 91 winkels dicht zouden gaan. Daarbij zaten de vestigingen in Boxtel, Schijndel, Drunen en eentje in Tilburg.  Intertoys had 286 eigen winkels in Nederland voordat de keten failliet ging. Daarvan zijn er 100 franchise-winkels. Mogelijk nemen franchisenemers een enkele winkel nog over, maar dat is uiterst onzeker. De totale omzet van speelgoedwinkels is in de afgelopen tien jaar met de helft gedaald. 

Juist donderdagmorgen maakte de nieuwe eigenaar wat van de nieuwe strategie bekend. Intertoys moet worden omgetoverd tot een waar kinderparadijs. Naar de winkels ga je straks niet alleen meer om Lego en Playmobil te kopen, maar ook om een feestje te vieren. In de zaken moeten hippe en eigentijdse kinderactiviteiten komen, zoals een karaokestudio waar kinderen hun eigen videoclips kunnen opnemen, een escaperoom met de uitdaging om eruit te ontsnappen of gamen in een virtual-reality-omgeving.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch