Volledig scherm
Ramen lappen van de Jheronimustoren in het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

Is hoogbouw een oplossing voor woningnood? Debat over woontorens in Den Bosch

DEN BOSCH - Moet de hoogte van de Sint-Jan heilig zijn? Waar in de stad kunnen flats gebouwd worden en waar vooral niet? 

Dat zijn vragen die voorbij komen bij het debat van het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) woensdag 22 mei in de Verkadefabriek. Tijdens de avond, getiteld  ‘Uitzicht en inzicht’, geven onder meer architect Diederik Dam, D66-raadslid René van den Kerkhof en stedenbouwkundige Cees van Aalst hun visie over hoogbouw in de stad. 

Daarna kan het publiek en een panel, waaronder Michiel van Raaij, hoofdredacteur Architectenweb, met elkaar in debat over de hoogbouw in de stad. Het debat is woensdag 22 mei van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur in de Verkadefabriek.

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op rond over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op rond over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch