Opening molen de Zwaan in Vinkel. De molenaars die de molen gaan bemannen. vlnr Hennie Beunthof, Geert Bouwens, Hans Kappen, Frans van der Doelen. Zittend Stanley van Maaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Opening molen de Zwaan in Vinkel. De molenaars die de molen gaan bemannen. vlnr Hennie Beunthof, Geert Bouwens, Hans Kappen, Frans van der Doelen. Zittend Stanley van Maaren. © Rianne van der Biezen

Jawel, de Vinkelse molen draaide weer, na ruim 50 jaar!

videoVINKEL - ‘Dieje meule kumt er noit.’ Het was lange tijd de meest gehoorde uitspraak als het over de herbouw van de Vinkelse molen ging. Maar toch was het vandaag zover, Molen de Zwaan in Vinkel is geopend en klaar om graan te gaan malen, een kroon op het werk van het bestuur en ruim honderdvijftig vrijwilligers.

 1. In Bossche berging lagen explosieven voor plofkraak: ‘Bij minste of geringste waren woningen opgeblazen’
  PREMIUM

  In Bossche berging lagen explosie­ven voor plofkraak: ‘Bij minste of geringste waren woningen opgeblazen’

  DEN BOSCH - Tientallen bewoners van de Bossche Schutskampstraat zijn ontsnapt aan een levensgevaarlijke situatie. Naar nu blijkt werd zondag het hele appartementencomplex ontruimd vanwege de vondst van TATP in de berging van een van de huurders. Deze springstof wordt gebruikt bij plofkraken en terroristische aanslagen. ,,Het is enorm smerig spul’’, zegt een explosievenexpert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Tweede coronagolf eist fors meer levens dan het RIVM meldt
  Play

  Tweede coronagolf eist fors meer levens dan het RIVM meldt

 2. Ramkraak op kinderkledingzaak Qiëlly in Berkel-Enschot
  Play

  Ramkraak op kinderkle­ding­zaak Qiëlly in Ber­kel-En­schot