Alaaf in Oeteldonk
Volledig scherm
Alaaf in Oeteldonk © Rick de Nas

Jawel, er hangen weer eens Alaaf’en in Oeteldonk: ‘We hadden ze nog gewaarschuwd’

VIDEODi 18 feb. Het is bijna een jaarlijks ritueeltje, al moesten we er dit jaar wel op wachten tot een paar dagen voor carnaval. Toch is het weer gelukt: diverse bushokjes in de stad hangen weer vol met de on-Oeteldonkse kreet Alaaf! En dan staat er ook nog een Bosschenaar op de foto.

Op de foto staat namelijk Bosschenaar, Quinten Montroos, rondom carnaval beter bekend als Gullie. En die is dan weer bekend van de kneiterhit ‘Waar is Mustafa’. ,,We hebben voor deze campagne met Jägermeister rond de tafel gezeten, en toen heb ik ze nog gewaarschuwd dat we in Den Bosch geen Alaaf zeggen", zegt Gullie, die met het Bossche carnaval opgroeide. ,,Maar blijkbaar heeft er toch iemand niet op zitten letten.”

Genoeg vrienden die Gullie nu dus appen met de vraag wat hem bezield en grappen of ze hem nog wel willen kennen. ,,Maar ik heb die posters natuurlijk niet zelf opgehangen. Dan had ik het wel in Limburg gedaan", vertelt Montroos. En ja, hij durft zich nog wel te vertonen in Oeteldonk, komende dagen. Later vandaag komt hij nog met een statement, en daarna wil hij gewoon weer ‘een lekker fiske maken’. ,,In Limburg én Brabant.”

La Place ook de mist in

Maar zo is er dus wel om de paar jaar wel een reclamebureau van ver weg dat er niet in slaagt lekker in te haken op het carnavalsgevoel van Oeteldonk. Des te pijnlijker dat de Oeteldonksche Club juist dit jaar in een video wil benadrukken dat carnaval hier ‘op geheel eigen wijze wordt gevierd’ en er dus geen Alaaf geroepen wordt.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan al die bedrijven die jaarlijks hun promotiespul over hun Zuid-Nederland uitstrooien als confetti, zonder oog voor Oeteldonk, Kruikenstad of Vasteloavond.  Zo was daar een paar jaar geleden ook al La Place dat de mist in ging.

Enfin, tijd voor een gezelschapsspelletje: welk bedrijf gaat volgend jaar de mist in?

Update: Big Bazaar in de Helftheuvel kan er overigens ook wat van.

Big Bazaar in de Helftheuvel
Volledig scherm
Big Bazaar in de Helftheuvel © Sandra Bats/BD

Hoe het wel moet in Den Bosch? Bekijk in deze video de elf geboden van carnaval in Oeteldonk

In samenwerking met indebuurt Den Bosch