Volledig scherm
De negende editie van de Jeroen Bosch Rally leverde boven verwachting 40.000 euro op voor het goede doel. De helft daarvan is voor stichting Villa Pardoes, de andere helft voor stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut. © Chris Korsten

Jeroen Bosch Rally levert 40.000 euro op voor het goede doel

DEN BOSCH - De negende aflevering van de Jeroen Bosch Rally heeft boven verwachting 40.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Zaterdag laat in de middag arriveerde de gemengde karavaan van oldtimers en klassieke auto's op de Parade in Den Bosch na een twee dagen durende (speur)tocht. 

Op de finishplaats maakte voorzitter Bert Kersten bekend dat de opbrengst ditmaal evenredig verdeeld wordt onder stichting Villa Pardoes en stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut.

Vanuit het Zuid-Limburgse Sint Gerlach - het eindpunt van de eerste etappe - stapten 94 koppels weer in de auto, terug naar Den Bosch. Het gros van de deelnemers was nog aardig onder de indruk van 'gereïncarneerde versie' van Amy Winehouse die 's avonds voor veel vertier had gezorgd. 

Achteras afgebroken

Ondernemer George Banken, die in het dagelijkse leven vooral bekend staat als de grote man achter Detron ICT, kroop zelfverzekerd achter het stuur van zijn opgepoetste Bentley uit 1938. ,,Het is een Le Mans-racer die behoorlijk wat snelheid kan maken. De max ligt bij ongeveer 170 kilometer per uur. Bij deze race gaat het niet om snelheid, maar om het vinden van herkenningspunten in de vorm van letters. Mijn navigator Diederik en ik leken hard op weg naar de overwinning in de vintageklasse, totdat op een gegeven moment de achteras afbrak. Tja, dat was meteen einde verhaal”, vertelde Banken na afloop. 

,,Toch zijn we een mooie ervaring rijker. Weet je wat nou zo grappig is? Kijk, die antieke auto's maken vaak een klereherrie. Iets waar veel mensen onderweg niet bepaald op zitten te wachten. Maar als je gewoon vriendelijk naar ze zwaait, vergeten ze het lawaai en zwaaien ze even zo vriendelijk terug.”

Zege

De zege in de sportklasse, de meest uitdagende categorie, ging uiteindelijk naar het duo Anja Viscaal-Maiko Wellink. Hun Porsche 911 van het bouwjaar 1965 kreeg een champagnedouche, waarbij ook de winnaars er niet ongeschonden vanaf kwamen.

Volledig scherm
Maiko Wellink en Anja Viscaal: de winnende combinatie in de sportklasse © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch