EHBO-opvang op de Bossche Parade.
Volledig scherm
EHBO-opvang op de Bossche Parade. © Marc Brink/BD

Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgt te maken met bijna 70 ‘carnavalsincidenten’; ‘Het was rustig’

DEN BOSCH - Vergeleken met vorig jaar zijn op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) tijdens en rond carnaval heel wat minder mensen opgevangen die teveel alcohol hadden gedronken. 

Het JBZ kreeg afgelopen carnaval te maken met 14 volwassen personen die moesten worden opgevangen omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Dat zijn 31 minder dan vorig jaar. Er werden dit jaar vijf minderjarigen opgevangen omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar.

Agressief gedrag

Volgens een woordvoerder van het JBZ is carnaval ‘rustig verlopen’. De beveiliging moest er één keer aan te pas komen vanwege agressief gedrag ,,Er waren veel fracturen door valpartijen. Ook waren er hoofdwonden en enkele snijwonden. Een enkel letsel was het gevolg van een vechtpartij’’, aldus de woordvoerder.

In totaal kreeg de SEH vanaf 21 tot en met 26 februari te maken met 67 ‘carnavalsgerelateerde incidenten’. Dat is vergelijkbaar met de afgelopen twee jaar. 

Op de Parade stond afgelopen dagen een container waar de EHBO minderjarigen behandelde die teveel alcohol hadden gedronken. Vorig jaar kwamen daar twintig minderjarigen. In een andere keet op de Parade was opvang voor gewonden. Daar kwamen evenzoveel jongeren terecht die gewond waren geraakt. De EHBO was woensdag niet in staat om te vertellen over het resultaat van afgelopen carnaval.

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch