Volledig scherm
Samen zingen verbindt, volgens Arno van der Lee, beheerder van de Rode Rik in Vught. Zaterdag 8 juni wil hij met 250 mensen samen een Vughts lied zingen. © copyright Olaf Smit

Jong en oud zingen samen speciaal voor Vught gearrangeerd lied

VUGHT - Volgens Vughtenaar Arno van der Lee is er weinig zo verbindend als zingen. Van der Lee is beheerder van ontmoetingscentrum de Rode Rik en bedacht het project ‘My Generation'.  

Een project dat volgens hem generaties gaat verbinden en zaterdag 8 juni ten uitvoer wordt gebracht. Muziekdocent Wido de Klein heeft speciaal voor Vught een swingend lied gearrangeerd. ,,We zingen dit Vughtse lied met mensen van 9 tot 99 jaar", aldus Van der Lee. ,,In Engeland wordt dit al veel gedaan. Het doel is om generaties met elkaar te verbinden, elkaar op te zoeken en samen plezier te hebben. Eerst oefenen we, en aan het einde van de dag maken we een professionele clip, begeleid door de enthousiaste band Rimpelrock. Je houdt er dus een blijvende herinnering aan over.”

Woonwijze

Woningcorporatie Woonwijze is betrokken bij de organisatie. Volgens een woordvoerster gaat het om een voor Nederland uniek evenement en brengt samen zingen, dubbel plezier. ,,Deelname aan ‘My Generation is gratis. Er kunnen maximaal 250 mensen meedoen. Een aantal leerlingen van het Maurick College en een koor hebben zich al gemeld. Aanmelden kan nog tot 22 mei via woonwijze.nl/zingen.”

Het evenement vindt plaats van 13.00 - 17.00 uur, bij Theaterwerkplaats Novalis aan de Industrieweg 9c Vught. Op aanvraag kan er gebruik worden gemaakt van de Seniorenbus. Vragen: Gerdie Jans-Rat 073 656 23 82, g.jansrat@woonwijze.nl of Arno van der Lee 06 51 74 75 25.

Volledig scherm
Arno van der Lee is sinds 2014 beheerder van ontmoetingscentrum De Rode Rik 2.0 in Vught. © Maikel Samuels

In samenwerking met indebuurt Den Bosch