Volledig scherm
PREMIUM
Marjoes Corsten, 'Mister Flagship' en Marcus Peters © Chris Korsten

Jonge cineasten gaan met camera, figurant en geluidsman op pad

DEN BOSCH - In vijf dagen een film of docu van maximaal tien minuten maken? Voor het zesde jaar op rij gaan jonge filmmakers tijdens het ONE Week Filmproject de uitdaging aan.

Het maken van 'filmmeters', daar is het bij veel jeugdige cineasten mét ambitie, om te doen. ,,Voor deelnemers levert het ONE Week Filmproject allereerst extra ervaring op. Dat is nodig, wil je groeien in dit wereldje. Daarnaast wordt hun stressbestendigheid op de proef gesteld door deze deadline'', doet Marcus Peters uit de doeken.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch