Volledig scherm
Jos van Son met zijn advocaat Esther Vroegh. © Marc Bolsius

Jos van Son niet in hoger beroep in zaak burgemeesterslek: ‘Gezien de vele flaters van het OM’

DEN BOSCH - Ex-wethouder Jos van Son gaat niet in hoger beroep tegen de veroordeling in de zaak van het Bossche burgemeesterslek. Hij was veroordeeld tot 40 uur taakstraf. ,,Deze beslissing heb ik genomen na overleg met mijn kinderen en familie. Ook heb ik hierover intensief overleg gehad met mijn advocaat Esther Vroegh’’, aldus Van Son. 

Hij zegt ‘nadrukkelijk bij zichzelf te rade te zijn gegaan’. ,,Wil ik nogmaals een procedure van mogelijk twee jaar doormaken met alle emotionele consequenties en kosten van dien?’’

Volgens hem ‘schuurt het wel’. ,,Niet in beroep gaan zou beschouwd kunnen worden als een verkapte schuldbekentenis. Daarvan is geen sprake.  Het vonnis knaagt aan de principes van de rechtsstaat. De rechter onderkent de onrechtmatigheid van de opsporingsmethodieken van het OM, maar verbindt daar in het vonnis geen consequenties aan.’’

‘Weinig vertrouwen’

,,Gezien de vele flaters van het OM in het recente verleden, én de reactie van de rechterlijke macht daarop, geeft hoger beroep ons weinig vertrouwen in een ander vonnis’’, aldus Van Son. Hij zegt de beslissing binnenkort met Vroegh uitgebreid toe te lichten.

Het Brabants Dagblad meldde eerder dat gemeenteraadslid Sjef van Creij die in dezelfde zaak is veroordeeld wel in hoger beroep gaat. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch