Volledig scherm
Joel Zwarts en Ahmad Mendes Moreira. © BSR Agency

Kaartjesactie op Twitter voor Ahmad Mendes Moreira zorgt voor stortvloed aan steunbetuigingen

Een Twitteraar heeft een kaartjesactie voor de racistisch bejegende voetballer Ahmad Mendes Moreira in het leven geroepen. Ellen Gerritsen wil de voetballer van Excelsior een hart onder de riem steken. ,,Ik hoop dat het hem steun geeft te weten dat zoveel mensen veroordelen wat er gebeurd is.’’ De oproep is al honderden keren gedeeld. En de postbus van de Rotterdamse club Excelsior? Die puilt uit.

‘Ik wil een tegengeluid laten horen’, schrijft Gerritsen op Twitter. ‘Ik kan even niks anders bedenken en beter iets kleins, dan niets doen.’ De kaartjesactie kan op honderden retweets rekenen. Tientallen personen geven aan een kaartje op de bus te hebben gedaan.

De 24-jarige Excelsior-voetballer werd uitgescholden tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Vanaf de eerste minuut kreeg de aanvaller scheldwoorden naar het hoofd geslingerd. ,,Ik heb nog nooit zoveel pijn gevoeld’’, vertelde de Schiedammer daar openhartig over.

Postbus

Inmiddels hebben al zoveel mensen een kaartje gestuurd, dat de postbus van Excelsior uitpuilt. ,,We moeten de kaarten nu gaan ophalen bij het postkantoor, omdat het niet meer bij ons in de postbus past’’, zegt een woordvoerder van de voetbalclub.

,,Het incident met Ahmad heeft me enorm aangegrepen. Ik was boos dat dit in ons land en in 2019 nog steeds gebeurt’’, aldus initiatiefnemer Gerritsen. ,,Zwijgen vond ik geen optie en ik wilde geen gif de wereld in slingeren met een boze tweet.’’ Gerritsen zegt veel respect te hebben voor de wijze waarop de scheidsrechter reageerde en voor de openheid van de voetballer zelf. ,,Daarmee toonde hij echt lef.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch