Volledig scherm
PREMIUM
Kakhi Jordania wil wel op de foto, maar nog niet praten met de pers. Eerst moet de KNVB de overname van FC Den Bosch goedkeuren. © Robèrt van Lith/BD

Kakhi Jordania is nu al een Bosschenaar

DEN BOSCH - Met de komst van Kakhi Jordania waait een nieuwe wind bij FC Den Bosch. ,,Dit is de redding van de club." Een thuisnederlaag in de eerste thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-3) doet daar niets aan af. 

,,Kakhi is een Bosschenaar!", zingen de fanatieke supporters van FC Den Bosch. En: ,,Kakhi, Kakhi, we worden kampioen!" Op de eretribune heft Kakhi Jordania (23) zijn handen boven zijn hoofd en klapt richting de supporters. Het staat op dat moment 2-1 voor FC Den Bosch in de derby tegen RKC Waalwijk. Dat het uiteindelijk 2-3 wordt voor de gasten drukt de pret, maar het enthousiasme over de komst van de Georgische miljonair Kakhi Jordania als nieuwe eigenaar van de club blijft overeind in stadion De Vliert. ,,Met Jordania zijn we weer in de picture", zegt Tiny van Rosmalen (74). Hij is al zo'n 60 jaar supporter van FC Den Bosch en de voormalige eigenaar van een bouwbedrijf in Rosmalen is al jaren sponsor.  ,,Het kan met Jordania nooit slechter gaan dan de jaren hiervoor."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch