Racerunner Juul van den Brink (links) nam vorig jaar met zijn trainster Carolien Wellen al deel aan de Kangoeroeloop.
Volledig scherm
Racerunner Juul van den Brink (links) nam vorig jaar met zijn trainster Carolien Wellen al deel aan de Kangoeroeloop. © Rob Janssen

Kangoeroeloop Vught uitgebreid met een ‘Paraloop’

VUGHT - De populaire Kangoeroeloop in Vught is weer uitgebreid. Vorig jaar werd de Kidsrun aan het programma toegevoegd. Dit jaar een Paraloop, voor deelnemers met een beperking. De Kangoeroeloop vindt traditioneel plaats op tweede kerstdag en wordt inmiddels voor de 48ste keer gehouden.

 1. Kangoeroeloop Vught heeft ruim 2300 'winnaars’

  Kangoeroe­loop Vught heeft ruim 2300 'win­naars’

  VUGHT - 2317 deelnemers, van pure recreant tot geoefende wedstrijdloper, stonden Tweede Kerstdag aan de start van de 47ste editie van de Kangoeroeloop in Vught. Prijzen zijn er niet te winnen.bij deze loop zonder wedstrijdelement. ",,,Maar elke deelnemer bij deze loop is hier een winnaar..Of hij nou 5 of 25 kilometer loopt maakt helemaal niks uit", laat Ton de Kort, speaker van de Kangoeroeloop, regelmatig weten tijdens het evenement. .
 2. ‘Brabant moet één blok vormen tegen giftreinen, want inwoners zijn nog steeds het haasje’
  PREMIUM

  ‘Brabant moet één blok vormen tegen giftreinen, want inwoners zijn nog steeds het haasje’

  DEN BOSCH - Brabant moet zich niet langer in de luren laten leggen door het Rijk en ProRail over de forse toename en het gevaar van goederen- en giftreinen door de steden. Volgens de PvdA in Den Bosch moeten de grote steden samenwerken om direct betrokken bewoners, dorpen en steden te compenseren voor deze overlast. ,,Dat betekent een Brabantse Spoormonitor en geld’’, aldus Pieter Paul Slikker.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmonie zuidnederland
  Play

  Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmo­nie zuidneder­land

 2. Neushoorntje Ravy voor het eerst naar buiten!
  Play

  Neushoorn­tje Ravy voor het eerst naar buiten!