Volledig scherm
PREMIUM
Het EKP-terrein. De Kunstacademie gaat er waarschijnlijk een vaste plaats krijgen. © Jos van de Ven

Kans is groot dat Kunstacademie aan Bossche Spoorzone blijft zitten

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch ziet graag dat de Academie voor Kunst en Vormgeving van Avans Hogeschool ook in de toekomst op het voormalige postknooppunt (EKP) aan de Parallelweg blijft zitten. De drie partijen die voor dit deel van de Bossche Spoorzone een plan maken, moeten daar rekening mee houden. 

De Kunstacademie heeft tot 1 januari 2021 tijdelijke huisvesting in het voormalig postsorteercentrum van PostNL op het EKP-terrein. De gemeente selecteerde eerder dit jaar, in overleg met NS en PostNL,   AM BV, Stam +,  De Koning Vastgoed BV en de combinatie BPD Ontwikkeling BV & Van Wijnen Zuid om schetsplannen voor het gebied te maken.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch