Volledig scherm
PREMIUM
Annie Broens en Filip Kalevski kegelen tijdens een clubavond van de 's-Hertogenbossche Kegelbond © roy lazet

Kegelen in Den Bosch: ‘De eerste keer is nooit het leukst’

DEN BOSCH - De ’s-Hertogenbossche Kegelbond bestaat bijna honderd jaar. Een mooie precisiesport voor jong en oud, vinden de leden zelf. Maar zoals het er nu voorstaat, lijkt de kans niet groot dat de bond het nog eens honderd jaar zal volhouden. 

De ‘s-Hertogenbossche Kegelbond bestaat uit zeven clubs uit Den Bosch en omstreken, met in totaal zo’n zestig actieve kegelaars. Ooit waren dat er veel meer, was kegelen nog een bruisende sport. Tegenwoordig kampt de bond met leegloop en vergrijzing. Want hoewel ze staan te springen om nieuwe leden, is de aanwas al jaren dunnetjes. Vooral de jeugd weet de weg naar de kegelbaan nauwelijks meer te vinden.

  1. Arrivachauffeurs zetten onveilige haltes en wegen op een rij
    PREMIUM

    Arriva­chauf­feurs zetten onveilige haltes en wegen op een rij

    DEN BOSCH - Op verzoek van Arriva zetten buschauffeurs Bossche locaties op een rijtje waar zij vaak gevaarlijke, onoverzichtelijke situaties aantreffen met (bijna) ongevallen.Dit is onderdeel van een onderzoek van Arriva in de provincie Noord-Brabant houdt naar zogenaamde black spots die Arriva in overleg met de gemeente op te heffen. Hiermee wil de busvervoerder de veiligheid verbeteren voor de passagiers en chauffeurs.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch