Kei-trots zijn ze in Orthen-Links op hun nieuwe oude wijk

DEN BOSCH - Het loopje in de wijk waar burgemeester Mikkers van Den Bosch zo aan hecht? Ha, is er allang in Orthen-Links. Altijd al geweest.

Volledig scherm
De witte bankjes - voor ieder huis één - zijn belangrijk voor de bewoners van Orthen-Links. Marie Roos (tweede van rechts): ,,Ik had een tuin van 22 meter, maar daar zat ik nooit. Altijd aan de voorkant van het huis.’’ © Roel van der Aa

,,Kom maar hier zitten’’, zegt Hennie van Gelder (59), terwijl ze op het witte betonnen bankje voor het huis klopt. Natuurlijk wil ze vertellen over de vernieuwing in de wijk. ,,Koffie?’’ Nou, liever even naar het toilet. ,,O dat kan ook. De wc zit hier links om de hoek.’’ Niet veel later komt echtgenoot Bertus (59) - d’n Bertus zoals ze hem in de buurt noemen - het huis uit gezet. Met een klapstoeltje dat-ie pontificaal op de stoep plant. 

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch