Kei-trots zijn ze in Orthen-Links op hun nieuwe oude wijk

DEN BOSCH - Het loopje in de wijk waar burgemeester Mikkers van Den Bosch zo aan hecht? Ha, is er allang in Orthen-Links. Altijd al geweest.

Volledig scherm
De witte bankjes - voor ieder huis één - zijn belangrijk voor de bewoners van Orthen-Links. Marie Roos (tweede van rechts): ,,Ik had een tuin van 22 meter, maar daar zat ik nooit. Altijd aan de voorkant van het huis.’’ © Roel van der Aa

,,Kom maar hier zitten’’, zegt Hennie van Gelder (59), terwijl ze op het witte betonnen bankje voor het huis klopt. Natuurlijk wil ze vertellen over de vernieuwing in de wijk. ,,Koffie?’’ Nou, liever even naar het toilet. ,,O dat kan ook. De wc zit hier links om de hoek.’’ Niet veel later komt echtgenoot Bertus (59) - d’n Bertus zoals ze hem in de buurt noemen - het huis uit gezet. Met een klapstoeltje dat-ie pontificaal op de stoep plant. 

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch