Volledig scherm
PREMIUM
Het karakteristieke pand 'De Wingerd' van Kentalis aan de Laagstraat in Vught is verkocht aan een projectontwikkelaar. © BHIC

Kentalis heeft karakteristieke zorglocatie ‘De Wingerd’ in Vught verkocht aan Peters Projectontwikkeling uit Schaijk

VUGHT - Het karakteristieke pand ‘De Wingerd’ aan de Laagstraat in Vught is door Stichting Kentalis Zorg verkocht aan Peters Projectontwikkeling uit Schaijk. Inclusief een aantal bijgebouwen. Wat Peters met de gebouwen gaat doen, is nog niet bekend. Twee gebouwtjes zijn inmiddels gesloopt.

De verkoop van de locatie, grenzend aan landgoed Huize Bergen en Zorgpark Voorburg, vond plaats via een openbare inschrijving.  Het gaat om een voormalige zorglocatie van Kentalis aan de Laagstraat. Een karakteristiek hoofdgebouw (De Wingerd) op een perceel van ruim drie hectare en een aantal bijgebouwen genaamd ‘De Pauw’ en twee semipermanente schoolgebouwen ‘De Meeuw’ en ‘De Groot Vroomshop’. 

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch