Het karakteristieke pand 'De Wingerd' van Kentalis aan de Laagstraat in Vught is verkocht aan een projectontwikkelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het karakteristieke pand 'De Wingerd' van Kentalis aan de Laagstraat in Vught is verkocht aan een projectontwikkelaar. © BHIC

Kentalis heeft karakteristieke zorglocatie ‘De Wingerd’ in Vught verkocht aan Peters Projectontwikkeling uit Schaijk

VUGHT - Het karakteristieke pand ‘De Wingerd’ aan de Laagstraat in Vught is door Stichting Kentalis Zorg verkocht aan Peters Projectontwikkeling uit Schaijk. Inclusief een aantal bijgebouwen. Wat Peters met de gebouwen gaat doen, is nog niet bekend. Twee gebouwtjes zijn inmiddels gesloopt.

De verkoop van de locatie, grenzend aan landgoed Huize Bergen en Zorgpark Voorburg, vond plaats via een openbare inschrijving.  Het gaat om een voormalige zorglocatie van Kentalis aan de Laagstraat. Een karakteristiek hoofdgebouw (De Wingerd) op een perceel van ruim drie hectare en een aantal bijgebouwen genaamd ‘De Pauw’ en twee semipermanente schoolgebouwen ‘De Meeuw’ en ‘De Groot Vroomshop’. 

  1. Naar de rechter. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen tunnel

    Naar de rechter. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen tunnel

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugd. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch