Volledig scherm
PREMIUM
Ketamine. © shutterstock

Ketamine ook in Brabant steeds populairder: ‘Het is veel meer mainstream’

DEN BOSCH - Het tripmiddel ketamine lijkt steeds populairder te worden op feestjes. Volgens het Trimbos Instituut is in zes jaar tijd het aantal mensen dat zich na gebruik hiervan meldde bij een EHBO-post of in een ziekenhuis vervijfvoudigd. Novadic-Kentron merkt dat in Den Bosch en alle andere regio's in Brabant het aantal ‘hulpvragers’ voor ketamine is toegenomen. 

,,Preventiemedewerkers merken op grootschalige dance events dat ketaminegebruik steeds vaker voorkomt, veelal in combinatie met andere middelen waaronder xtc’’, zegt Alex van Dongen, preventiemedewerker van Novadic-Kentron die geen aantallen of percentages noemt.  

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch