Impressie van de nieuwe Kentucky Fried Chicken op de woonboulevard in Den Bosch
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe Kentucky Fried Chicken op de woonboulevard in Den Bosch © XS Architecten

KFC opent bijna de deuren in Den Bosch

Di 20 nov. Als de afbouw volgens plan verloopt, opent Kentucky Fried Chicken op 3 of 4 december de deuren aan de woonboulevard. Dat meldt Guus de Ruiter van de vastgoedafdeling van KFC desgevraagd.

,,De datum staat nog niet helemaal vast, want er zijn altijd wat risico's”, stelt De Ruiter. ,,Maar in principe gaan we 3 of 4 december open”, zo zegt hij. KFC opent zijn eerste restaurant in Den Bosch op de woonboulevard. Daar komt een restaurant van 800 vierkante meter en drive-tru. Dat gebeurt in het voormalige pand van Carglass aan de Tinnegieterstraat. De keten is de laatste jaren hard op zoek naar nieuwe locaties; er zijn momenteel rond de 60 KFC-restaurants in Nederland. 

Saillant is dat vermoedelijk nog in december het hoger beroep dient van Swiss Sense tegen de komst van het restaurant. De naastgelegen beddenwinkel stapte naar de rechter omdat het zicht op en daarmee de attentie voor de winkel zou afnemen en zou het restaurant niet past bij het aanzien van de woonboulevard. Ook zou er parkeeroverlast ontstaan. De gemeentelijke bezwaren- en beroepscommissie wees alle bezwaren eerder af. Volgens de commissie is er wel degelijk behoefte aan een fastfoodzaak en kan nemen de vlaggen, borden, bestelpaal en hoogtebeperker het zicht op de beddenzaak niet weg. 

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken komt in het pand van Carglass aan de Tinnegieterstraat.
Volledig scherm
Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken komt in het pand van Carglass aan de Tinnegieterstraat. © copyright Marc Bolsius
Impressie van de Kentucky Fried Chicken
Volledig scherm
Impressie van de Kentucky Fried Chicken © XS Architecten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch