Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouwd aan de Jan Olieslagersstraat in Den Bosch waar de Democratische School De Tijd en Ruimte in 2019 de deuren opent. © GoogleStreetview

Kind kiest zelf wat het wil leren op nieuwe Democratische School in Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch krijgt er met ingang van volgend jaar een nieuwe school bij, de Democratische School De Tijd en Ruimte. Particulier onderwijs waarbij de kinderen op basis van hun natuurlijke nieuwsgierigheid zelf bepalen wat ze leren.

De Democratische School De Tijd en Ruimte opent op 7 januari aan de Jan Olieslagersstraat in de Bossche wijk de Kruiskamp. Daar zat eerder een school voor speciaal onderwijs van De Rietlanden. Die is verhuisd. De Tijd en Ruimte is basisschool en school voor voortgezet onderwijs in één. Zonder klassen, zonder een vast lesrooster. In plaats van leeftijdsklassen zijn er voor de leerlingen - van 4 tot en met 21 jaar - verschillende ruimtes met diverse functies, zoals een werkplaats, atelier, keuken, muzieklokaal, leesruimte en veel (buiten)speelruimte. Na binnenkomst besluiten de kinderen zelf wat ze gaan doen. Ook hebben ze een stem in de besluitvorming.

  1. Timmermans op PvdA-congres in Den Bosch over Trump: ‘Hoe dom kun je zijn’
    video

    Timmermans op Pv­dA-con­gres in Den Bosch over Trump: ‘Hoe dom kun je zijn’

    DEN HAAG - PvdA-kopstuk Frans Timmermans heeft op het PvdA-congres in Den Bosch fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. ,,Hoe dom kun je zijn’', vroeg de lijsttrekker van de sociaaldemocraten bij de komende Europese verkiezingen zich af, verwijzend naar het staatshoofd van de Verenigde Staten. Timmermans, ook vicevoorzitter van de Europese Commissie, was een van de sprekers op het congres.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch