Volledig scherm
Vrijwilligers verzorgen de dieren van De Bossche Hoeve op de Kruiskamp in Den Bosch. © Roel van der Aa

Kinderboerderij De Bossche Hoeve wil zelf energie opwekken

DEN BOSCH - Kinderboerderij en groene ontmoetingsplek De Bossche Hoeve in wijk de Kruiskamp wil af van de hoge energierekening en wil zelf stroom op gaan wekken. Om onder meer zonnepanelen te kunnen plaatsen, is nu een inzamelingsactie gestart. 

De Bossche Hoeve wil ook aan dit project een educatief tintje geven. Naast zonnepanelen staan bijzondere speeltoestellen op het verlanglijstje. Het gaat bijvoorbeeld om fietsen die stroom opwekken. Op een paneel kunnen kinderen al trappend op deze hometrainers zien wat hun inspanningen opleveren. Voor de allerkleinsten komt er een speelhuisje op het terrein met ook een zonnepaneel op het dak, waardoor binnen kleurige led-verlichting kan branden. 

Water

Water komt straks via een gietijzeren pomp uit de grond. Dit komt terecht in een distributiesysteem en loopt via een waterrad dat ook weer stroom opwekt. Op deze manier wil De Bossche Hoeve kinderen op een leuke manier bewust maken van het opwekken en gebruiken van energie. 

Actie

Maar voor het zover is, moet er flink geïnvesteerd worden. Via de website doneeractie.nl probeert de stichting nu 10.000 euro in te zamelen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch