Kippenvelmoment bij JBZ: politie en brandweer rukken uit voor eerbetoon aan zorgmedewerkers

videoDEN BOSCH - Je zou er kippenvel van kunnen krijgen. Zo’n vijftig agenten en een twintigtal brandweerlieden brachten vrijdagmiddag een eerbetoon aan de medewerkers van het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis waar alle hens aan dek zijn door het coronavirus. Een groot deel van het helikopterplatform bij het ziekenhuis werd bezet door surveillance-auto's en enkele brandweervoertuigen.

Hier en daar klonk een sirene. Maar agenten en brandweerlieden stapten vooral uit om minutenlang luid te applaudisseren voor de medewerkers. Een flinke groep verpleegkundigen kwam naar buiten. Zij lieten op hun beurt luid en duidelijk hun waardering blijken voor degenen die op het platform waren verzameld. ‘Blauw’ en ‘wit’ stonden een poosje lijnrecht tegenover elkaar. Maar ze sloten elkaar in het hart. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch