Esther Gerritsen (l) en Bo van de Groes in gesprek met Stefan van Beurden, leraar en begeleider van hun project Build Your Own Robot. Dat hebben ze samen met leerlingen van de Lambertusschool uit Haarsteeg uitgevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Gerritsen (l) en Bo van de Groes in gesprek met Stefan van Beurden, leraar en begeleider van hun project Build Your Own Robot. Dat hebben ze samen met leerlingen van de Lambertusschool uit Haarsteeg uitgevoerd. © roy lazet

Klaartjes koffer
spreekt kleintjes aan

DEN BOSCH - Een halfjaar de tijd kregen 72 pabo-studenten om via een opdracht van bijvoorbeeld het Noordbrabants Museum te komen tot iets vernieuwends voor de klas.

Quote

Ik heb alleen in grote lijnen over de oorlog verteld. Niet over de concentra­tie­kam­pen.

Britt Niënhuis, Student pabo Den Bosch

Bedenk een manier om de Tweede Wereldoorlog onder de  aandacht te brengen bij kleuters en kinderen die net ietsje ouder zijn. Met die opdracht van het Bossche jongerencollectief Klein Verzet werden Britt Niënhuis (21) en Rens Coppens  (19) een halfjaar geleden aan het werk gezet. Niet alleen uitdenken, maar ook toepassen op een school. Woensdagmiddag presenteerden de derdejaars studenten aan de Fontys Pabo het eindresultaat van hun projecten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch