Volledig scherm
PREMIUM
Ouderenhuiskamer van de Zuiderschans. © Roel van der Aa

Klachten? De Zuiderschans zit ook gewoon bomvol: ‘Er gebeurt zoveel in dit pand’

Ma 11 feb. Ja, de klachten van bewoners in de Zuiderschans zijn serieus, maar er is wel een goede reden dat het voormalige verzorgingshuis nog altijd tot tot de laatste hoek gevuld is: de behoefte aan huisvesting. Een rondleiding door het pand met woningcorporatie Zayaz. ,,Elke keer moeten we ons opnieuw afvragen: kunnen we het nog wel zo invullen?”

Door Bart Gotink

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch